Stroomstoring Aalten

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Aalten en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Aalten

Op 23 augustus 2021 werd Aalten getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur in de ochtend en duurde ongeveer een uur. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor zaten ongeveer 3000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en vielen sommige bedrijven stil. Gelukkig was de storing na een uur verholpen en kwam het normale leven weer op gang.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je snel informeren over de oorzaak en de verwachte duur van de storing.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media, zoals Twitter en Facebook. Veel netbeheerders hebben een eigen Twitter-account waarop ze updates plaatsen over stroomstoringen. Ook kun je via Twitter en Facebook contact opnemen met je netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is.

Netbeheerder

Als je er niet achter komt via het lokale nieuws of sociale media, kun je ook contact opnemen met je netbeheerder. Dit is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport van elektriciteit en gas naar jouw woning. Op de website van je netbeheerder kun je vaak zien of er een storing is en wat de verwachte duur is.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, is het verstandig om te controleren of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Controleer de stoppenkast

Als alleen jouw woning geen stroom heeft, kan het zijn dat er een probleem is met de stoppenkast. Controleer of de stoppen zijn doorgeslagen en zet ze weer aan als dat het geval is.

Bel de netbeheerder

Als de buren ook geen stroom hebben en de stoppenkast in orde is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring. Bel in dat geval de netbeheerder om te melden dat er een storing is en om te vragen wat de verwachte duur is.

Bereid je voor op een langere storing

Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, is het verstandig om je voor te bereiden op een langere storing. Zorg dat je voldoende kaarsen en lucifers in huis hebt en dat je een radio op batterijen hebt om op de hoogte te blijven van het nieuws. Ook is het verstandig om voldoende eten en drinken in huis te hebben dat niet gekoeld hoeft te worden.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen, kun je de overlast beperken. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je netbeheerder, kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en hoe lang de storing gaat duren. Zorg daarnaast dat je altijd voorbereid bent op een langere storing, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plaats een reactie