Stroomstoring Almelo

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Almelo en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Almelo

Op 23 augustus 2021 werd Almelo getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur in de ochtend en duurde ongeveer een uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorhuisje. Hierdoor viel de stroom uit in een groot deel van Almelo en omgeving.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo vielen verkeerslichten uit, werkten pinautomaten niet meer en konden mensen niet meer thuiswerken. Ook de hulpdiensten hadden last van de storing, omdat hun communicatiemiddelen niet meer werkten.

Netbeheerder Enexis heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Rond 11 uur was de stroomvoorziening weer hersteld en konden mensen weer verder met hun dagelijkse bezigheden.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt. Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen hebben vaak snel informatie over de oorzaak van de storing en wanneer de stroom weer terugkomt.

Sociale media

Steeds meer mensen maken gebruik van sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Ook bij een stroomstoring kan dit handig zijn. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over de stroomstoring in jouw buurt. Vaak delen mensen hun ervaringen en kun je zo een beter beeld krijgen van de situatie.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat er precies aan de hand is bij een stroomstoring, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Nederland zijn er verschillende netbeheerders, afhankelijk van waar je woont. Op de website van jouw netbeheerder kun je vaak informatie vinden over storingen en wanneer de stroom weer terugkomt.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt:

Controleer de meterkast

Als de stroom uitvalt, is het eerste wat je moet doen controleren of de stoppen in de meterkast nog goed zitten. Als een stop is doorgeslagen, kun je deze zelf weer aanzetten. Als dit niet het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.

Haal stekkers uit het stopcontact

Als er een stroomstoring is, kan het zijn dat de stroomvoorziening onstabiel is. Het is daarom verstandig om alle stekkers uit het stopcontact te halen. Zo voorkom je dat apparaten beschadigd raken als de stroom weer terugkomt.

Blijf rustig

Een stroomstoring kan voor veel stress zorgen. Probeer echter rustig te blijven en te bedenken wat je moet doen. Zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt, zodat je bij een stroomstoring niet in het donker zit.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te gebruiken en contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt. Blijf rustig en zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt, zodat je bij een stroomstoring niet in het donker zit.

Plaats een reactie