Stroomstoring Apeldoorn

Op 12 mei 2021 werd Apeldoorn getroffen door een stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. De storing duurde enkele uren en zorgde voor veel overlast en ongemak.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Apeldoorn?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Apeldoorn. Hieronder volgen enkele opties:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak de eerste die berichten over een stroomstoring. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van de lokale krant, Omroep Gelderland of de gemeente Apeldoorn kun je vaak actuele informatie vinden over de stroomvoorziening in de stad.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een goede bron van informatie zijn. Veel mensen delen hun ervaringen en klachten over de stroomvoorziening op deze platforms. Door te zoeken op hashtags zoals #stroomstoring of #Apeldoorn kun je snel zien of er een storing is en waar deze zich bevindt.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Apeldoorn is dat Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en zien of er al een storing bekend is in jouw postcodegebied. Ook kun je via de website een live kaart bekijken waarop de actuele storingen worden weergegeven.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast en ongemak zorgen. Hieronder volgen enkele tips wat je kunt doen bij een stroomstoring:

Controleer de meterkast

Controleer als eerste de meterkast. Kijk of de aardlekschakelaar is uitgeschakeld of dat er een zekering is gesprongen. Als dit het geval is, kun je proberen deze weer in te schakelen of te vervangen. Als dit niet werkt, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.

Meld de storing

Als je denkt dat er sprake is van een stroomstoring, meld dit dan bij de netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch. Geef hierbij je postcode en huisnummer door, zodat de netbeheerder kan zien waar de storing zich bevindt.

Bereid je voor

Bereid je voor op een langere periode zonder stroom. Zorg dat je voldoende kaarsen, lucifers, batterijen en een radio bij de hand hebt. Ook is het verstandig om een voorraadje eten en drinken in huis te hebben.

Houd ramen en deuren gesloten

Houd ramen en deuren gesloten als het buiten koud is. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en kun je energie besparen. Als het buiten warm is, kun je juist beter ramen en deuren openzetten om te ventileren.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast en ongemak zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een storing is in Apeldoorn. Door lokale nieuwsbronnen te raadplegen, sociale media te checken of contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel zien waar de storing zich bevindt. Als je te maken krijgt met een stroomstoring, is het verstandig om de meterkast te controleren, de storing te melden, je voor te bereiden en ramen en deuren gesloten te houden of juist open te zetten. Zo kun je de overlast enigszins beperken en de periode zonder stroom zo comfortabel mogelijk doorkomen.

Plaats een reactie