Stroomstoring Arnhem

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Arnhem en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Arnhem

Op 22 juni 2021 werd Arnhem getroffen door een stroomstoring. Het was een flinke storing die ervoor zorgde dat veel huishoudens en bedrijven zonder stroom kwamen te zitten. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 12 uur ’s middags. De oorzaak van de storing was een defecte kabel in een verdeelstation.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in de stad. Veel bedrijven moesten hun deuren sluiten en ook het openbaar vervoer had last van de storing. Trams en treinen reden niet meer en ook de verkeerslichten werkten niet meer. Gelukkig was de storing na een paar uur verholpen en kwam het leven in Arnhem weer op gang.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Dit kan via internet, radio of televisie zijn. Op de website van de gemeente Arnhem kun je bijvoorbeeld informatie vinden over actuele storingen. Ook kun je de website van je energieleverancier raadplegen voor informatie over storingen.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een goede bron van informatie zijn. Veel mensen delen hun ervaringen en klachten op sociale media als er een storing is. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Arnhem kun je snel zien of er een storing is en waar deze zich bevindt.

Netbeheerder

Als je er niet achter kunt komen wat er aan de hand is, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Arnhem is dat Liander. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en hoe lang deze gaat duren. Het telefoonnummer van Liander is 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je geen stroom hebt, is het verstandig om te controleren of de buren ook geen stroom hebben. Als zij wel stroom hebben, kan het zijn dat er iets mis is met jouw meterkast. In dat geval kun je het beste een elektricien inschakelen.

Haal de stekkers uit de stopcontacten

Haal de stekkers uit de stopcontacten om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Als er bijvoorbeeld een apparaat aanstaat dat niet tegen een piekspanning kan, kan deze kapot gaan als de stroom weer terugkomt.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen als noodverlichting. Kaarsen kunnen gevaarlijk zijn en brand veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een ander veilig alternatief.

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten als de stroomstoring nog niet is verholpen. Als de stroom weer terugkomt, kan er een piekspanning ontstaan die schade kan veroorzaken aan de apparaten.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Door lokale nieuwsbronnen en sociale media in de gaten te houden, kun je snel zien of er een stroomstoring is in jouw buurt. Als je geen stroom hebt, is het verstandig om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk schade ondervindt van de stroomstoring.

Plaats een reactie