Stroomstoring Asten

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan iedereen overkomen en het is altijd vervelend. Zo ook in Asten, een plaats in de provincie Noord-Brabant. Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een kapotte transformator of een defecte kabel. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring in Asten en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Asten?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Asten. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen in Asten, zoals Omroep Centraal en SIRIS, zullen bij een stroomstoring vaak direct verslag doen. Op hun website en social media kanalen kun je dan ook de laatste updates vinden.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Asten, is door gebruik te maken van social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoring of #Asten. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook last hebben van de stroomstoring. Vaak delen mensen ook informatie over de oorzaak van de stroomstoring en de verwachte duur van de storing.

Tot slot kun je ook de website van je energieleverancier raadplegen. Hier kun je vaak zien of er een storing is en wat de verwachte duur van de storing is. Ook kun je hier een melding maken van de storing, zodat de energieleverancier op de hoogte is van de situatie.

De stroomstoring in Asten

Op 23 juni 2021 was er een stroomstoring in Asten. De storing begon rond 14:00 uur en duurde tot ongeveer 16:30 uur. Tijdens de storing zaten zo’n 2.000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Asten. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en vielen veel apparaten uit. De brandweer moest zelfs uitrukken voor een liftopsluiting in een flatgebouw.

De energieleverancier Enexis heeft tijdens de storing hard gewerkt om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen. Monteurs hebben de kapotte kabel vervangen en de stroomvoorziening weer hersteld. Rond 16:30 uur hadden alle huishoudens weer stroom.

Hoe kun je je voorbereiden op een stroomstoring?

Een stroomstoring kan altijd gebeuren en het is daarom verstandig om je hierop voor te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld een noodpakket samenstellen met daarin belangrijke spullen, zoals een zaklamp, batterijen, een radio en een EHBO-kit. Ook kun je ervoor zorgen dat je altijd voldoende eten en drinken in huis hebt, zodat je tijdens een stroomstoring niet zonder komt te zitten.

Daarnaast is het verstandig om te weten waar de hoofdschakelaar van je woning zich bevindt. Hiermee kun je bij een stroomstoring de stroomvoorziening in je woning uitschakelen om schade aan apparaten te voorkomen. Ook kun je ervoor zorgen dat je altijd een mobiele telefoon bij de hand hebt, zodat je in geval van nood contact kunt opnemen met hulpdiensten.

Conclusie

Een stroomstoring kan altijd gebeuren en het is daarom belangrijk om te weten hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Asten. Door het lokale nieuws te raadplegen, social media te gebruiken en de website van je energieleverancier te bekijken, kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring. Daarnaast is het verstandig om je voor te bereiden op een stroomstoring, zodat je tijdens een storing niet zonder belangrijke spullen komt te zitten.

Plaats een reactie