Stroomstoring Baarle-Nassau

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Baarle-Nassau getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Baarle-Nassau?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Baarle-Nassau, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van Omroep Brabant bijvoorbeeld, kun je terecht voor actuele nieuwsberichten over de regio. Ook de website van de gemeente Baarle-Nassau kan informatie verschaffen over een stroomstoring.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring in Baarle-Nassau, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #BaarleNassau of #stroomstoring. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook getroffen zijn door de stroomstoring. Vaak delen zij ook informatie over de oorzaak van de storing en de verwachte duur van de storing.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Baarle-Nassau en je hebt geen toegang tot het internet of sociale media, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. In dit geval is dat Enexis. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wat de verwachte duur van de storing is. Het telefoonnummer van Enexis is 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Baarle-Nassau, dan is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je deze zelf weer inschakelen.
  3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook geen stroom hebben, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder.
  4. Als je geen stroom hebt, dan is het belangrijk om de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen om bederf van voedsel te voorkomen.
  5. Als de stroomstoring langere tijd duurt, dan kun je overwegen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door snel te handelen en de juiste informatiebronnen te raadplegen, kun je de overlast beperken. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media of neem contact op met de netbeheerder om erachter te komen of er een stroomstoring is in Baarle-Nassau. Volg de stappen bij een stroomstoring en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op een eventuele volgende stroomstoring.

Plaats een reactie