Stroomstoring Berg en Dal

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Berg en Dal en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Berg en Dal?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Berg en Dal. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Berg en Dal is dat Liander.

Op de website van Liander kun je via de storingskaart zien of er een storing is in jouw buurt. Je kunt ook een storing melden via de website of via de telefoon. Het is belangrijk om te weten dat Liander alleen verantwoordelijk is voor het transport van elektriciteit. Als de storing veroorzaakt wordt door een probleem in jouw huis, dan moet je zelf een elektricien inschakelen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Berg en Dal is via social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken op de hashtag #stroomstoring of #BergenDal om te zien of er berichten zijn geplaatst over een storing. Vaak delen mensen hun ervaringen en kun je op die manier zien of er een storing is en waar deze zich bevindt.

De stroomstoring in Berg en Dal

Op 12 mei 2021 vond er een stroomstoring plaats in Berg en Dal. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer een uur. Ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven zaten zonder stroom. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

De gemeente Berg en Dal heeft via Twitter laten weten dat de storing was opgelost en dat iedereen weer stroom had. Liander heeft ook een bericht geplaatst op hun website en via social media om mensen op de hoogte te houden van de storing en de voortgang van het herstel.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, dan is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, dan is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als de stoppen opnieuw doorslaan, dan is er waarschijnlijk sprake van een probleem in jouw huis en moet je een elektricien inschakelen.
  3. Als er sprake is van een stroomstoring, dan kun je dit melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website of via de telefoon.
  4. Als de stroomstoring langere tijd duurt, dan is het belangrijk om te zorgen voor voldoende warmte en verlichting. Zorg dat je kaarsen en lucifers in huis hebt en dat je een warme deken bij de hand hebt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar het is belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen. Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Berg en Dal, dan kun je het lokale nieuws raadplegen of social media gebruiken. Als er sprake is van een stroomstoring, dan kun je dit melden bij de netbeheerder. Zorg bij een langdurige stroomstoring voor voldoende warmte en verlichting.

Plaats een reactie