Stroomstoring Bergen op Zoom

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Bergen op Zoom en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Bergen op Zoom

Op 22 juni 2021 werd Bergen op Zoom getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur in de ochtend en duurde ongeveer een uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorstation. Hierdoor zaten ongeveer 10.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en vielen sommige liften stil. De brandweer moest zelfs enkele mensen uit liften bevrijden.

De netbeheerder, Enexis, heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Rond 11 uur was de stroomstoring verholpen en hadden alle huishoudens en bedrijven weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

1. Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van Omroep Brabant kun je bijvoorbeeld het laatste nieuws uit Bergen op Zoom volgen. Ook kun je de website van de gemeente Bergen op Zoom in de gaten houden.

2. Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook zijn ook goede bronnen om te checken of er een stroomstoring is. Veel mensen delen hun ervaringen en klachten op sociale media. Zo kun je snel zien of er meer mensen zijn die last hebben van een stroomstoring.

3. Netbeheerder

Als je wilt weten wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt, kun je het beste contact opnemen met de netbeheerder. In Bergen op Zoom is dat Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je zien of er al een storing bekend is in jouw buurt. Ook kun je de klantenservice bellen voor meer informatie.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of het een algemene stroomstoring is

Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.

2. Schakel apparaten uit

Schakel alle apparaten uit om te voorkomen dat ze beschadigd raken als de stroom weer terugkomt.

3. Controleer de meterkast

Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten. Als dit niet lukt, kun je het beste een elektricien inschakelen.

4. Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Door lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder in de gaten te houden, kun je snel zien of er een stroomstoring is in jouw buurt. Als je merkt dat er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen. Zo kun je de overlast zoveel mogelijk beperken.

Plaats een reactie