Stroomstoring Best

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Best en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring in Best

Op 23 augustus 2021 werd Best getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur in de ochtend en duurde ongeveer een uur. De oorzaak van de storing was een defecte kabel in een transformatorhuisje. Hierdoor kwamen ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom te zitten.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo vielen verkeerslichten uit, werkten pinautomaten niet meer en konden mensen niet meer thuiswerken. Ook de hulpdiensten hadden last van de storing, omdat hun communicatiesystemen niet meer werkten.

De netbeheerder, Enexis, was snel ter plaatse om de storing te verhelpen. Ze hebben de defecte kabel vervangen en de stroomvoorziening weer hersteld. Na ongeveer een uur hadden alle huishoudens weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als je denkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Hieronder hebben we een aantal opties op een rijtje gezet:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende optie is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring direct melding gemaakt op de website of social media van de netbeheerder. Ook lokale nieuwsbronnen zullen hierover berichten.

Social media

Naast het raadplegen van lokale nieuwsbronnen, kun je ook gebruik maken van social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in jouw buurt. Vaak worden er ook foto’s en video’s gedeeld van de situatie ter plaatse.

Netbeheerder

Als je er zeker van wilt zijn of er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je ook direct contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat op je energierekening.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene stroomstoring is

Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat. Als alleen jouw huis geen stroom heeft, kan het zijn dat er een probleem is met de meterkast of de elektrische installatie in jouw huis.

Meld de storing bij de netbeheerder

Als je er zeker van bent dat het om een algemene stroomstoring gaat, is het belangrijk om dit te melden bij de netbeheerder. Zij kunnen dan aan de slag om de storing te verhelpen.

Bereid je voor op een langere storing

Als de stroomstoring langer duurt, is het belangrijk om je voor te bereiden. Zorg dat je voldoende kaarsen en lucifers in huis hebt en dat je een zaklamp bij de hand hebt. Ook is het verstandig om een voorraadje eten en drinken aan te leggen dat je zonder stroom kunt bereiden.

Gebruik geen kaarsen als je gaat slapen

Als je gaat slapen, is het belangrijk om geen kaarsen te gebruiken. Dit kan gevaarlijk zijn als je in slaap valt en de kaarsen niet uitmaakt. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een batterij-aangedreven lampje.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Raadpleeg lokale nieuwsbronnen of social media om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Meld de storing bij de netbeheerder en bereid je voor op een langere storing. Gebruik geen kaarsen als je gaat slapen en zorg dat je voldoende voorraad in huis hebt. Zo kun je de stroomstoring zo goed mogelijk doorstaan.

Plaats een reactie