Stroomstoring Bladel: Wat te doen en hoe op de hoogte te blijven

Op een willekeurige dag kan het gebeuren dat de stroom uitvalt in jouw buurt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een kapotte transformator of een overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Een stroomstoring kan vervelend zijn, vooral als het lang duurt. In dit artikel bespreken we de recente stroomstoring in Bladel en hoe je op de hoogte kunt blijven van stroomstoringen in jouw buurt.

Stroomstoring Bladel

Op 15 juni 2021 werd Bladel getroffen door een stroomstoring. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer 2 uur. De oorzaak van de storing was een kapotte transformator. De storing trof ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven in Bladel en de omliggende dorpen.

De stroomstoring had verschillende gevolgen voor de getroffen huishoudens en bedrijven. Zo vielen de computers en andere elektronische apparaten uit, waardoor er niet gewerkt kon worden. Ook de verkeerslichten werkten niet, wat voor gevaarlijke situaties op de weg zorgde. Daarnaast konden mensen niet koken of hun eten koelen, wat voor ongemak zorgde.

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen dat er een stroomstoring is:

  • Lokale nieuwsbronnen: Je kunt het lokale nieuws volgen via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zullen vaak als eerste berichten over een stroomstoring in jouw buurt.
  • Sociale media: Tegenwoordig worden stroomstoringen vaak gemeld op sociale media, zoals Twitter en Facebook. Je kunt zoeken op hashtags als #stroomstoring of #bladel om te zien of er berichten zijn over een stroomstoring in jouw buurt.
  • Netbeheerder: Als je denkt dat er een stroomstoring is, kun je contact opnemen met de netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnetwerk en kan je vertellen of er een storing is en wanneer deze naar verwachting is opgelost.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Controleer of de buren ook geen stroom hebben: Als alleen jouw huis geen stroom heeft, kan het zijn dat er een probleem is met de elektrische installatie in jouw huis. Als de buren ook geen stroom hebben, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten: Als de stroom weer aangaat, kan er een piekspanning ontstaan die schade kan veroorzaken aan elektronische apparaten. Haal daarom de stekkers uit de stopcontacten totdat de stroom weer stabiel is.
  • Blijf uit de buurt van elektrische apparaten: Als de stroom weer aangaat, kan er een piekspanning ontstaan die gevaarlijk kan zijn. Blijf daarom uit de buurt van elektrische apparaten totdat de stroom weer stabiel is.
  • Gebruik een alternatieve bron van warmte: Als je niet kunt koken op het fornuis, kun je een alternatieve bron van warmte gebruiken, zoals een barbecue of campinggasstel.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van de situatie en de juiste maatregelen te nemen, kun je de gevolgen beperken. Als er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je het beste contact opnemen met de netbeheerder en de lokale nieuwsbronnen en sociale media in de gaten houden. Zo weet je wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt.

Plaats een reactie