Stroomstoring Borger-Odoorn

Op 23 september 2021 werd de gemeente Borger-Odoorn getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Borger-Odoorn en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Borger-Odoorn?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Borger-Odoorn. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van eventuele stroomstoringen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Borger-Odoorn is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in de gemeente. Vaak delen mensen hun ervaringen en klachten op sociale media, waardoor je snel op de hoogte bent van eventuele problemen.

Tot slot kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid. Zet bijvoorbeeld kaarsen en zaklampen klaar, zodat je in het donker toch nog iets kunt zien. Zorg er ook voor dat je voldoende warme kleding aan hebt, zeker als het buiten koud is.

Als je afhankelijk bent van medische apparatuur, is het belangrijk om direct contact op te nemen met je huisarts of specialist. Zij kunnen je adviseren over wat je het beste kunt doen in deze situatie.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het verstandig om je koelkast en vriezer uit te zetten. Hierdoor voorkom je dat bederfelijke etenswaren bederven en kun je voedselverspilling voorkomen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je recht hebt op compensatie als de stroomstoring langer dan vier uur duurt. Dit geldt alleen als de storing buiten jouw schuld is ontstaan en als je een contract hebt met een energieleverancier. Neem in dat geval contact op met je energieleverancier om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben, zeker als deze langere tijd duurt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Borger-Odoorn en kun je zelf ook maatregelen nemen om de gevolgen van een stroomstoring te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kaarsen en zaklampen klaar hebt liggen en schakel je koelkast en vriezer uit als de stroomstoring langer dan vier uur duurt. En vergeet niet dat je recht hebt op compensatie als de stroomstoring buiten jouw schuld is ontstaan en langer dan vier uur duurt.

Plaats een reactie