Stroomstoring Borne

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Borne opgeschrikt door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Borne?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Borne, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. De lokale omroep RTV Borne houdt haar kijkers en luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws in de regio. Op hun website en social media kanalen wordt regelmatig bericht over stroomstoringen en andere calamiteiten.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring in Borne, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook wordt vaak snel informatie gedeeld over actuele gebeurtenissen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #Borne om te zien of er berichten zijn geplaatst over een mogelijke stroomstoring. Ook kun je de Facebookpagina van de gemeente Borne volgen, zij plaatsen regelmatig updates over actuele gebeurtenissen in de gemeente.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Borne, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Borne is dit Enexis. Op hun website kun je een storing melden en kun je ook zien of er op dit moment storingen zijn in jouw buurt. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Enexis om te vragen naar de status van de stroomvoorziening in Borne.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Borne, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als dit niet lukt, kun je contact opnemen met de netbeheerder.
  3. Als er sprake is van een stroomstoring, kun je het beste alle elektrische apparaten uitschakelen om schade te voorkomen. Laat de koelkast en vriezer zoveel mogelijk dicht om de inhoud koel te houden.
  4. Als de stroomstoring langere tijd duurt, kun je gebruik maken van kaarsen en zaklampen. Zorg ervoor dat je altijd voldoende batterijen en kaarsen in huis hebt.
  5. Als de stroomstoring langer dan vier uur duurt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om te vragen naar de verwachte duur van de storing.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Borne. Door het lokale nieuws te raadplegen, gebruik te maken van sociale media of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Als er sprake is van een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie