Stroomstoring Boxtel: Hoe blijf je op de hoogte?

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen en hoe je op de hoogte blijft van de situatie. In dit artikel bespreken we de recente stroomstoring in Boxtel en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring in Boxtel

Op 23 juni 2021 werd Boxtel getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer een uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorhuisje. Hierdoor zaten ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, vielen liften stil en konden mensen niet meer pinnen. Ook waren er meldingen van mensen die vastzaten in liften en van mensen die niet meer konden werken omdat hun apparatuur niet meer werkte.

De netbeheerder, Enexis, was snel ter plaatse om het probleem op te lossen. Rond 11 uur ’s ochtends was de storing verholpen en hadden alle huishoudens weer stroom.

Hoe blijf je op de hoogte van een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Zo weet je wat er aan de hand is en wat je moet doen. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen hebben vaak snel informatie over de situatie en kunnen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in jouw buurt. Vaak zijn er mensen die hun ervaringen delen en informatie geven over de situatie. Ook de netbeheerder zelf kan via sociale media updates geven over de storing.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat er aan de hand is en wanneer de storing verholpen wordt, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Nederland zijn er verschillende netbeheerders, afhankelijk van de regio waarin je woont. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het energienetwerk en kan je meer informatie geven over de situatie.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene storing is

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, is het belangrijk om te controleren of het een algemene storing is of dat het probleem bij jou thuis ligt. Dit kun je doen door te kijken of je buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat het een algemene storing is.

Meld de storing bij de netbeheerder

Als je hebt vastgesteld dat het een algemene storing is, is het belangrijk om de storing te melden bij de netbeheerder. Dit kun je doen via het storingsnummer of via de website van de netbeheerder. Geef hierbij duidelijk aan wat het probleem is en waar je woont.

Bereid je voor op een langere storing

Als de storing langer duurt, is het belangrijk om je voor te bereiden op een langere periode zonder stroom. Zorg dat je voldoende eten en drinken in huis hebt en dat je een alternatieve bron van warmte hebt, zoals een gasfornuis of een open haard. Ook is het verstandig om een zaklamp en batterijen bij de hand te hebben.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie en te weten wat je moet doen. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel informatie krijgen over de situatie. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen.

Plaats een reactie