Stroomstoring De Fryske Marren

Stroomstoringen zijn nooit leuk en kunnen voor veel overlast zorgen. Ook in De Fryske Marren kan het voorkomen dat er een stroomstoring optreedt. In dit artikel vertellen we je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in De Fryske Marren.

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Fryske Marren, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van Omrop Fryslân bijvoorbeeld, kun je het laatste nieuws uit de regio volgen. Ook de website van de gemeente De Fryske Marren kan informatie verschaffen over eventuele stroomstoringen.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Fryske Marren. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #defryskemarren om te zien of er berichten zijn geplaatst over een mogelijke stroomstoring. Ook op Facebook kun je zoeken naar berichten van mensen die mogelijk last hebben van een stroomstoring.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in De Fryske Marren, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In De Fryske Marren is dat Liander. Op de website van Liander kun je zien of er op dit moment storingen zijn in jouw regio. Ook kun je via de website een storing melden of contact opnemen met de klantenservice van Liander.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in De Fryske Marren, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.
  • Als alleen jouw huis geen stroom heeft, controleer dan of de stoppen zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten.
  • Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook geen stroom hebben, dan is het waarschijnlijk een algemene stroomstoring. Neem in dat geval contact op met de netbeheerder.
  • Als je tijdens de stroomstoring gebruik wilt maken van kaarsen, zorg er dan voor dat je deze op een veilige plek neerzet en niet onbeheerd achterlaat.
  • Als je tijdens de stroomstoring gebruik wilt maken van een generator, zorg er dan voor dat deze buiten staat en niet in de buurt van open ramen of deuren.

Conclusie

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in De Fryske Marren, kun je gebruik maken van verschillende bronnen. Het lokale nieuws, sociale media en de netbeheerder kunnen je allemaal informatie verschaffen over eventuele stroomstoringen. Als je tijdens een stroomstoring gebruik wilt maken van kaarsen of een generator, zorg er dan voor dat je dit op een veilige manier doet.

Plaats een reactie