Stroomstoring De Ronde Venen

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in De Ronde Venen en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in De Ronde Venen

Op 23 augustus 2021 werd De Ronde Venen getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur in de ochtend en duurde tot ongeveer 12 uur in de middag. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorstation. Hierdoor zaten ongeveer 10.000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, konden mensen niet meer pinnen en vielen veel apparaten uit. Ook de hulpdiensten hadden last van de storing. Zo moest de brandweer in sommige gevallen uitrukken om mensen uit liften te bevrijden.

De netbeheerder, Liander, heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Monteurs zijn direct ter plaatse gegaan om het probleem te verhelpen. Gelukkig was de storing na een paar uur verholpen en hadden de meeste huishoudens weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in De Ronde Venen?

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in De Ronde Venen, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

1. Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Ronde Venen, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zoals RTV Utrecht en het AD houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

2. Twitter

Op Twitter kun je zoeken naar de hashtag #stroomstoring of #derondevenen. Hierdoor krijg je een overzicht van alle tweets die hierover zijn geplaatst. Vaak delen mensen ook informatie over de duur van de storing en wanneer de stroom weer terugkomt.

3. Facebook

Op Facebook kun je zoeken naar lokale groepen zoals ‘De Ronde Venen’ of ‘Mijdrecht’. Hierin delen mensen vaak informatie over de stroomstoring en hoe zij hiermee omgaan. Ook kun je hier vragen stellen aan andere buurtbewoners.

4. Liander

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder Liander. Zij hebben een speciale pagina op hun website waarop je kunt zien of er storingen zijn en waar deze zich bevinden. Ook kun je hier storingen melden.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je te maken krijgt met een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of het een algemene storing is

Controleer of het een algemene storing is of dat het probleem bij jou thuis ligt. Dit kun je doen door te kijken of je buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.

2. Meld de storing

Meld de storing bij de netbeheerder Liander. Dit kun je doen via hun website of telefonisch. Zij kunnen je vertellen wat de oorzaak van de storing is en wanneer de stroom weer terugkomt.

3. Schakel apparaten uit

Schakel alle apparaten uit om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Laat ook de koelkast en vriezer dicht om te voorkomen dat de inhoud bederft.

4. Houd ramen en deuren gesloten

Houd ramen en deuren gesloten om warmteverlies te voorkomen. Als het buiten koud is, kun je jezelf warm houden met extra kleding en dekens.

5. Wees voorbereid

Zorg dat je altijd voorbereid bent op een stroomstoring. Zorg voor voldoende kaarsen, lucifers, batterijen en een radio op batterijen. Ook is het handig om een zaklamp bij de hand te hebben.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Als je wilt weten of er een stroomstoring is in De Ronde Venen, kun je het lokale nieuws volgen, zoeken op Twitter en Facebook of contact opnemen met de netbeheerder Liander. Als je te maken krijgt met een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen. Zorg ook dat je altijd voorbereid bent op een stroomstoring.

Plaats een reactie