Stroomstoring De Wolden

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het lang duurt. In De Wolden is het ook weleens voorgekomen dat er een stroomstoring was. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in De Wolden?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Wolden, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van RTV Drenthe bijvoorbeeld, kun je het laatste nieuws uit de regio volgen. Als er een stroomstoring is, zal dit waarschijnlijk snel op de website verschijnen.

Ook kun je de lokale radiozender in De Wolden aanzetten. Vaak wordt er bij een stroomstoring een speciale uitzending gemaakt, waarin de laatste informatie wordt gegeven. Op televisie kun je het nieuws volgen via RTV Drenthe of via de landelijke nieuwszenders.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Wolden, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in De Wolden. Vaak worden er door mensen die getroffen zijn door de stroomstoring berichten geplaatst op sociale media. Ook de netbeheerder kan via sociale media informatie delen over de stroomstoring.

Als je zelf berichten plaatst over de stroomstoring, is het belangrijk om dit op een juiste manier te doen. Geef bijvoorbeeld aan waar je woont en wat de situatie is. Zo kunnen anderen ook op de hoogte blijven van de stroomstoring.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in De Wolden, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In De Wolden is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je zien of er op dit moment storingen zijn in De Wolden. Ook kun je hier storingen melden en kun je de status van de storing volgen.

Als je geen internet hebt, kun je ook bellen naar het storingsnummer van Enexis. Dit nummer is 0800-9009. Hier kun je terecht voor informatie over de stroomstoring en kun je ook storingen melden.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in De Wolden, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een grotere storing gaat.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Zo voorkom je dat deze apparaten beschadigd raken als de stroom weer aangaat.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting. Dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik in plaats daarvan zaklampen of ledlampen op batterijen.
  • Als de stroomstoring lang duurt, kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is. Denk hierbij aan familie of vrienden.

Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder. Zij kunnen je meer informatie geven over de duur van de storing en wanneer de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in De Wolden. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Als je weet dat er een stroomstoring is, is het belangrijk om op een juiste manier te handelen. Zo voorkom je schade aan apparatuur en kun je de overlast beperken.

Plaats een reactie