Stroomstoring Den Bosch

Op 23 september 2021 werd Den Bosch getroffen door een stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. De storing duurde enkele uren en zorgde voor veel overlast en ongemak.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Den Bosch?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Den Bosch. Hieronder volgen enkele opties:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om te weten te komen of er een stroomstoring is in Den Bosch, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen in Den Bosch, zoals Omroep Brabant en Dtv Nieuws, brengen vaak als eerste het nieuws over een stroomstoring naar buiten. Op hun websites en social media-kanalen kun je de laatste updates vinden.

Sociale media

Sociale media kunnen ook een handige bron zijn om te weten te komen of er een stroomstoring is in Den Bosch. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #denbosch om te zien of er berichten zijn van mensen die zonder stroom zitten. Ook op Facebook kun je in lokale groepen kijken of er mensen zijn die melding maken van een stroomstoring.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in jouw specifieke buurt of straat, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Den Bosch is dat Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je ook zien of er al storingen bekend zijn in jouw buurt. Daarnaast kun je ook bellen naar het storingsnummer van Enexis: 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Den Bosch, zijn er enkele stappen die je kunt nemen:

Controleer of het een algemene storing is

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, is het verstandig om eerst te controleren of het een algemene storing is. Dit kun je doen door te kijken of je buren ook zonder stroom zitten. Als dat het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.

Meld de storing bij de netbeheerder

Als je hebt vastgesteld dat het om een algemene storing gaat, is het verstandig om de storing te melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website of het storingsnummer van Enexis. Door de storing te melden, kan de netbeheerder snel aan de slag om het probleem op te lossen.

Bereid je voor op een langere stroomstoring

Als de stroomstoring langer duurt, is het verstandig om je voor te bereiden op een langere periode zonder stroom. Zorg dat je voldoende kaarsen, lucifers, batterijen en zaklampen in huis hebt. Ook is het verstandig om voldoende eten en drinken in huis te hebben dat niet gekoeld hoeft te worden.

Gebruik geen kaarsen als je niet thuis bent

Als je niet thuis bent tijdens een stroomstoring, is het verstandig om geen kaarsen aan te steken. Dit kan gevaarlijk zijn als er niemand thuis is om de kaarsen in de gaten te houden. Zorg dat je alle elektrische apparaten uitschakelt voordat je weggaat.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast en ongemak zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Den Bosch. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te raadplegen of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring. Als je merkt dat er een stroomstoring is, is het verstandig om de storing te melden bij de netbeheerder en je voor te bereiden op een langere periode zonder stroom.

Plaats een reactie