Stroomstoring Diemen

Op 27 maart 2019 werd Diemen getroffen door een grote stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. De storing had niet alleen gevolgen voor Diemen, maar ook voor delen van Amsterdam en Almere.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Diemen?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Diemen. Hieronder staan een aantal opties:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring in Diemen. Je kunt het lokale nieuws volgen via internet, radio of televisie. Op de website van het Noordhollands Dagblad en het Parool kun je bijvoorbeeld terecht voor het laatste nieuws over Diemen.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een goede bron zijn om erachter te komen of er een stroomstoring is in Diemen. Veel mensen delen hun ervaringen en klachten op sociale media. Door te zoeken op hashtags zoals #stroomstoring of #Diemen kun je snel zien of er een storing is en wat de gevolgen zijn.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Diemen, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Diemen is dat Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en kun je ook zien of er al een storing bekend is in jouw buurt.

De gevolgen van de stroomstoring in Diemen

De stroomstoring in Diemen had grote gevolgen voor duizenden huishoudens en bedrijven. Veel mensen kwamen zonder stroom te zitten en konden daardoor niet werken of thuis blijven. Ook het openbaar vervoer had last van de storing. Trams en metro’s reden niet meer en ook het treinverkeer werd stilgelegd.

De storing had ook gevolgen voor de veiligheid. Zo kwamen er meldingen binnen van mensen die vastzaten in liften en van mensen die niet meer konden pinnen bij de geldautomaat. Ook de verkeerslichten werkten niet meer, wat tot gevaarlijke situaties op de weg leidde.

Hoe lang duurde de stroomstoring?

De stroomstoring in Diemen duurde ongeveer een uur. Liander wist de storing snel te verhelpen door het inschakelen van een noodstroomvoorziening. Hierdoor kon de stroomvoorziening weer worden hersteld en kwamen de huishoudens en bedrijven weer snel van het stroomtekort af.

Wat kun je doen tijdens een stroomstoring?

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op een stroomstoring. Hieronder staan een aantal tips:

Zorg voor een noodpakket

Zorg voor een noodpakket met daarin onder andere een zaklamp, batterijen, kaarsen, lucifers, een radio en voldoende eten en drinken. Zo ben je voorbereid op een stroomstoring en kun je de tijd doorkomen totdat de stroomvoorziening weer hersteld is.

Laad je telefoon op

Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen. Zo kun je in geval van nood altijd contact opnemen met hulpdiensten of familie en vrienden.

Sluit apparaten af

Sluit alle apparaten af om schade te voorkomen. Als de stroom weer terugkomt, kan er een piekspanning ontstaan die schade kan veroorzaken aan apparaten die nog aanstaan.

Blijf uit de buurt van hoogspanningsmasten

Als er een stroomstoring is, blijf dan uit de buurt van hoogspanningsmasten. Deze kunnen gevaarlijk zijn en elektrische schokken veroorzaken.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben voor huishoudens en bedrijven. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op een stroomstoring. Door het volgen van lokale nieuwsbronnen en sociale media kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring in Diemen. Zorg voor een noodpakket en laad je telefoon op om goed voorbereid te zijn op een stroomstoring. Blijf uit de buurt van hoogspanningsmasten en sluit apparaten af om schade te voorkomen.

Plaats een reactie