Stroomstoring Dijk en Waard

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. In Dijk en Waard is het helaas ook wel eens raak. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in deze regio?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Dijk en Waard, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale kranten
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders
 • Lokale nieuwssites

Op deze kanalen wordt vaak snel gemeld als er een stroomstoring is in de regio. Het voordeel hiervan is dat je meteen op de hoogte bent en weet wat er aan de hand is. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van de berichtgeving van anderen en dat het soms even kan duren voordat er nieuws naar buiten komt.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Dijk en Waard, is door sociale media te gebruiken. Hierbij kun je denken aan:

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram

Op deze kanalen kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Dijk en Waard. Vaak worden er door mensen in de regio berichten geplaatst als ze last hebben van een stroomstoring. Het voordeel hiervan is dat je snel op de hoogte bent en dat je ook kunt zien waar de storing zich precies bevindt. Het nadeel is dat je niet altijd zeker weet of de informatie klopt en dat het soms lastig kan zijn om de juiste informatie te vinden tussen alle berichten.

Netbeheerder

Als je er zeker van wilt zijn dat er een stroomstoring is in Dijk en Waard, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In dit geval is dat Liander. Zij kunnen je vertellen of er inderdaad een storing is en wat de verwachte duur van de storing is. Het voordeel hiervan is dat je direct contact hebt met de bron en dat je zeker weet dat de informatie klopt. Het nadeel is dat het soms even kan duren voordat je iemand aan de lijn hebt en dat je soms in de wacht moet staan.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Dijk en Waard, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
 • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
 • Als de storing niet bij jou thuis zit, kun je het beste afwachten totdat de storing is verholpen. Zet in ieder geval geen apparaten aan of uit, want dit kan voor problemen zorgen als de stroom weer terugkomt.
 • Als de storing langer duurt dan een paar uur, is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat de verwachte duur van de storing is en of er eventueel een noodoplossing mogelijk is.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Dijk en Waard. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te gebruiken of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent op deze situatie.

Plaats een reactie