Stroomstoring Dinkelland

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Dinkelland en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Dinkelland

Op 15 juni 2021 werd Dinkelland getroffen door een stroomstoring. Het was een flinke storing die ervoor zorgde dat veel huishoudens en bedrijven zonder stroom kwamen te zitten. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 2 uur ’s middags. Het was een vervelende situatie voor veel mensen, vooral omdat het midden op de dag gebeurde en veel mensen thuis aan het werk waren.

De oorzaak van de stroomstoring was een defect in een transformatorstation. Dit station zorgt ervoor dat de stroom vanuit het elektriciteitsnetwerk wordt omgezet naar een spanning die geschikt is voor huishoudens en bedrijven. Door het defect kon deze omzetting niet meer plaatsvinden, waardoor de stroom uitviel.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen hebben vaak de meest actuele informatie over de storing en kunnen je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over de storing en kun je zien wat andere mensen erover zeggen. Vaak worden er ook updates geplaatst door de netbeheerder of de gemeente, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Netbeheerder

Als je er zeker van wilt zijn dat er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je contact opnemen met de netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van het elektriciteitsnetwerk en kan je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Je kunt de netbeheerder bereiken via het storingsnummer dat op je energierekening staat.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of de buren ook zonder stroom zitten

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, controleer dan of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Haal de stekkers uit het stopcontact

Haal de stekkers van alle apparaten uit het stopcontact om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer aangaat.

Gebruik een zaklamp

Als het donker is, gebruik dan een zaklamp om te voorkomen dat je struikelt of valt.

Bel de netbeheerder

Bel de netbeheerder om te melden dat er een stroomstoring is en om te vragen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren.

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten, vooral als de stroom weer aangaat. Het kan zijn dat er kortsluiting ontstaat als de stroom weer aangaat, dus wees voorzichtig.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar het is belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je erachter komen of er een stroomstoring is in jouw buurt en wat je moet doen. Blijf altijd voorzichtig en volg de instructies van de netbeheerder op om ervoor te zorgen dat de stroomstoring zo snel mogelijk wordt opgelost.

Plaats een reactie