Stroomstoring Doesburg

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Doesburg en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Doesburg?

Als er een stroomstoring plaatsvindt in Doesburg, zijn er verschillende manieren om erachter te komen. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Doesburg is dat Liander.

Op de website van Liander kun je via de storingschecker zien of er op dit moment een storing is in jouw buurt. Je kunt hier ook zien wat de oorzaak van de storing is en hoe lang het naar verwachting gaat duren voordat de stroom weer terug is.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Doesburg, is door gebruik te maken van social media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Door te zoeken op de hashtag #stroomstoring of #doesburg kun je snel zien of er op dit moment een storing is en wat de oorzaak is.

De stroomstoring in Doesburg

Op 12 mei 2021 vond er een stroomstoring plaats in Doesburg. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer een uur. De oorzaak van de storing was een defecte kabel in een verdeelstation.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Doesburg. Veel huishoudens en bedrijven zaten zonder stroom, waardoor bijvoorbeeld de verkeerslichten niet werkten en winkels hun deuren moesten sluiten. Ook het treinverkeer had last van de storing. Treinen reden niet of met vertraging.

Liander heeft direct gereageerd op de storing en heeft er alles aan gedaan om de stroom zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Monteurs zijn ter plaatse gekomen om de kabel te repareren en de stroomvoorziening weer op gang te brengen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Blijf rustig en probeer niet in paniek te raken.
  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
  • Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de stroomstoring, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je informeren over de oorzaak van de storing en hoe lang het naar verwachting gaat duren voordat de stroom weer terug is.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog wat zien.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel hebben we besproken hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Doesburg en wat je moet doen bij een stroomstoring. Door deze tips op te volgen, kun je de overlast van een stroomstoring zoveel mogelijk beperken.

Plaats een reactie