Stroomstoring Druten

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Druten getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Druten en wat kun je doen als je hiermee te maken hebt?

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Druten?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Druten. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep Gelderland en RN7 houden hun kijkers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio, waaronder stroomstoringen.

Een andere manier om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Druten is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoring of #Druten. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook te maken hebben met de stroomstoring en kun je zien hoe groot het probleem is.

Daarnaast kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen of er een storing bekend is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn. Het is handig om het telefoonnummer van je energieleverancier bij de hand te hebben, zodat je snel kunt schakelen als er een stroomstoring is.

Wat kun je doen als je te maken hebt met een stroomstoring in Druten?

Als je te maken hebt met een stroomstoring in Druten, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of je buren ook zonder stroom zitten

Als je zonder stroom zit, is de kans groot dat je buren ook zonder stroom zitten. Controleer daarom of je buren ook te maken hebben met de stroomstoring. Als dit het geval is, kun je er vanuit gaan dat het probleem bij de netbeheerder ligt en niet bij jouw huisinstallatie.

2. Schakel elektrische apparaten uit

Als er een stroomstoring is, kan er een piekspanning ontstaan zodra de stroom weer terugkomt. Dit kan schade veroorzaken aan elektrische apparaten. Schakel daarom alle elektrische apparaten uit om schade te voorkomen.

3. Houd deuren en ramen gesloten

Als de stroom uitvalt, werken ook de ventilatiesystemen niet meer. Hierdoor kan er minder frisse lucht in huis komen. Houd daarom deuren en ramen gesloten om te voorkomen dat er te veel warmte of kou binnenkomt.

4. Gebruik een alternatieve lichtbron

Als de stroom uitvalt, heb je geen verlichting meer in huis. Zorg daarom dat je een alternatieve lichtbron hebt, zoals kaarsen of een zaklamp. Zorg er wel voor dat je deze veilig gebruikt en dat je ze niet onbeheerd achterlaat.

5. Blijf op de hoogte van de situatie

Blijf op de hoogte van de situatie door het lokale nieuws te volgen of door contact op te nemen met je energieleverancier. Zo weet je wanneer de stroomstoring verholpen is en kun je je hierop voorbereiden.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen kun je de situatie onder controle houden. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je energieleverancier kun je erachter komen of er een stroomstoring is in Druten en wat je kunt doen als je hiermee te maken hebt.

Plaats een reactie