Stroomstoring Duiven

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Duiven getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Duiven zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Duiven?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Duiven, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van de gemeente Duiven is vaak informatie te vinden over actuele storingen en werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk. Ook lokale nieuwswebsites, zoals de Gelderlander, kunnen informatie verstrekken over een stroomstoring in Duiven.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Duiven, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over actuele gebeurtenissen, waaronder ook stroomstoringen. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Duiven kan je snel informatie vinden over de situatie in Duiven. Ook kan je via sociale media contact opnemen met de netbeheerder, zoals Liander, om meer informatie te krijgen over de storing.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Duiven, kan je ook direct contact opnemen met de netbeheerder. In Duiven is dit Liander. Op de website van Liander kan je actuele storingen vinden en kan je ook een storing melden. Daarnaast kan je via de telefoon contact opnemen met de klantenservice van Liander om meer informatie te krijgen over de storing.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Duiven, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparaten, zoals computers en televisies, om schade te voorkomen als de stroom weer terugkomt.
  • Gebruik geen kaarsen als alternatieve verlichting, dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik in plaats daarvan zaklampen of ledlampen op batterijen.
  • Als de stroomstoring langer dan een paar uur duurt, kan het verstandig zijn om voedsel uit de koelkast en vriezer te halen en elders te bewaren.
  • Als de stroomstoring langer dan een dag duurt, kan je contact opnemen met de gemeente Duiven voor meer informatie over opvangmogelijkheden.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door gebruik te maken van lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder kan je snel informatie vinden over de situatie in Duiven. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring om schade te voorkomen en veilig te blijven.

Plaats een reactie