Stroomstoring Echt-Susteren

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Echt-Susteren getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Echt-Susteren, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale nieuwswebsites
  • Lokale radiozenders
  • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel gemeld wanneer er een stroomstoring is en wat de oorzaak hiervan is. Ook wordt er vaak informatie gegeven over de verwachte duur van de storing en welke gebieden er precies getroffen zijn.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Echt-Susteren, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen, zowel door inwoners als door de netbeheerder. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #EchtSusteren kun je snel zien of er op dit moment een storing is en wat de status hiervan is.

Daarnaast kun je ook de Facebookpagina of Twitteraccount van de netbeheerder raadplegen. In het geval van Echt-Susteren is dit Enexis. Op hun sociale media kanalen wordt vaak snel informatie gegeven over storingen en de voortgang van het oplossen hiervan.

Netbeheerder raadplegen

Als je er niet achter kunt komen of er een stroomstoring is in Echt-Susteren via lokale nieuwsbronnen of sociale media, kun je ook direct contact opnemen met de netbeheerder. In het geval van Echt-Susteren is dit Enexis. Op hun website kun je een storing melden en krijg je direct informatie over de status van de storing en de verwachte duur hiervan.

Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met de netbeheerder. Het telefoonnummer hiervoor is 0800-9009. Hier kun je terecht voor informatie over storingen en het melden van een storing.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Echt-Susteren, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.
  • Haal de stekkers uit alle apparaten om te voorkomen dat deze beschadigd raken als de stroom weer aangaat.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting, maar gebruik een zaklamp. Kaarsen kunnen namelijk brand veroorzaken.
  • Als je een gasfornuis hebt, kun je deze gebruiken om eten te bereiden. Zorg er wel voor dat de ruimte goed geventileerd is.
  • Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, kun je overwegen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door gebruik te maken van lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder kun je snel achterhalen of er een storing is en wat de status hiervan is. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je moet doen tijdens een stroomstoring om de schade te beperken en veilig te blijven.

Plaats een reactie