Stroomstoring Eemnes

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. In Eemnes is het ook weleens voorgekomen dat er een stroomstoring was. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Eemnes?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Eemnes, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van de gemeente Eemnes kun je bijvoorbeeld informatie vinden over actuele storingen. Ook lokale nieuwswebsites, zoals de Gooi- en Eemlander, kunnen hierover berichten.

Daarnaast kun je ook de regionale omroep in de gaten houden. In het geval van Eemnes is dat RTV Utrecht. Zij hebben een website waarop ze actuele nieuwsberichten plaatsen, maar ook via de radio en televisie kun je op de hoogte worden gehouden van een stroomstoring in Eemnes.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Eemnes, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #Eemnes om te zien of er berichten zijn geplaatst over een stroomstoring. Ook op Facebook kun je zoeken naar berichten van mensen uit Eemnes die hierover hebben gepost.

Daarnaast kun je ook de Facebookpagina van de gemeente Eemnes in de gaten houden. Hierop worden regelmatig updates geplaatst over actuele gebeurtenissen in de gemeente, waaronder ook stroomstoringen.

Netbeheerder

Tot slot kun je ook contact opnemen met de netbeheerder van Eemnes. In dit geval is dat Liander. Zij hebben een storingspagina op hun website waarop je kunt zien of er op dit moment storingen zijn in Eemnes. Ook kun je hier een storing melden als je zelf last hebt van een stroomstoring.

Als je contact opneemt met de netbeheerder, is het handig om je postcode en huisnummer bij de hand te hebben. Zo kunnen zij snel zien of er in jouw buurt een storing is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Eemnes, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  • Als alleen jouw huis geen stroom heeft, controleer dan of de stoppen zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je deze zelf weer inschakelen.
  • Als het om een algemene stroomstoring gaat, zorg dan dat je kaarsen en lucifers in huis hebt. Ook een zaklamp op batterijen kan handig zijn.
  • Als de stroomstoring langere tijd duurt, zorg dan dat je voldoende eten en drinken in huis hebt. Ook een radio op batterijen kan handig zijn om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.
  • Als de stroomstoring langer dan vier uur duurt, dan heb je recht op een vergoeding van de netbeheerder. Dit geldt alleen als de storing buiten jouw schuld is ontstaan.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Eemnes. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring. Als je weet wat je moet doen bij een stroomstoring, kun je de overlast zoveel mogelijk beperken.

Plaats een reactie