Stroomstoring Eemsdelta

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan iedereen overkomen en het is altijd vervelend. Zo ook in de regio Eemsdelta. Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een kapotte transformator of een defecte kabel. In dit artikel lees je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Eemsdelta en wat je kunt doen als je zonder stroom zit.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Eemsdelta?

Als je zonder stroom zit, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Eemsdelta:

  • Lokale nieuwsbronnen: Op het internet, de radio of televisie kun je vaak het lokale nieuws volgen. Als er een stroomstoring is, zal dit waarschijnlijk worden gemeld.
  • Sociale media: Tegenwoordig wordt er veel informatie gedeeld via sociale media, zoals Twitter en Facebook. Zoek op hashtags als #stroomstoring of #Eemsdelta om te zien of er berichten zijn over een stroomstoring.
  • Netbeheerder: De netbeheerder van de regio Eemsdelta is Enexis. Op de website van Enexis kun je zien of er storingen zijn en wanneer deze worden opgelost.
  • Storingen app: Enexis heeft ook een app waarmee je storingen kunt bekijken en meldingen kunt ontvangen als er een storing is in jouw buurt.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Eemsdelta, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Controleer de meterkast: Controleer of de aardlekschakelaar niet is uitgeschakeld en of de stoppen niet zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je deze zelf weer inschakelen.
  • Bel de netbeheerder: Als er geen sprake is van een interne storing, bel dan de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt.
  • Bereid je voor: Zorg dat je altijd een zaklamp en batterijen bij de hand hebt. Ook is het handig om een voorraad kaarsen en lucifers te hebben voor het geval de stroom langer uitvalt.
  • Sluit apparaten af: Sluit alle apparaten af om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Een stroomstoring kan iedereen overkomen en is altijd vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Eemsdelta en wat je kunt doen als je zonder stroom zit. Controleer altijd eerst de meterkast en bel de netbeheerder als er geen sprake is van een interne storing. Zorg daarnaast dat je altijd voorbereid bent op een stroomstoring door een zaklamp, kaarsen en lucifers bij de hand te hebben.

Plaats een reactie