Stroomstoring Eijsden-Margraten

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Eijsden-Margraten en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Eijsden-Margraten?

Als je in Eijsden-Margraten woont en je hebt last van een stroomstoring, dan kun je op verschillende manieren erachter komen of er een storing is. De eerste optie is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Eijsden-Margraten is dat Enexis. Op de website van Enexis kun je zien of er een storing is en wat de verwachte duur van de storing is.

Een andere optie is om social media te raadplegen. Op Twitter en Facebook wordt vaak snel informatie gedeeld over een stroomstoring. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #eijsdenmargraten om te zien of er berichten zijn geplaatst over een storing. Ook kun je kijken op de pagina van de gemeente Eijsden-Margraten om te zien of er een bericht is geplaatst over de storing.

Als laatste kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. Enexis heeft een storingsnummer dat je kunt bellen om te melden dat je last hebt van een stroomstoring. Het nummer is 0800-9009 en is 24 uur per dag bereikbaar.

De stroomstoring in Eijsden-Margraten

Op 22 juni 2021 vond er een stroomstoring plaats in Eijsden-Margraten. De storing begon rond 14:30 uur en duurde tot ongeveer 16:30 uur. Tijdens de storing zaten ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

De gemeente Eijsden-Margraten heeft via Twitter en Facebook laten weten dat er een storing was en dat er hard werd gewerkt om het probleem op te lossen. Ook Enexis heeft via hun website en social media laten weten dat er een storing was en wat de verwachte duur van de storing was.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo konden veel huishoudens niet koken, televisie kijken of internetten. Ook bedrijven hadden last van de storing, omdat ze niet konden werken zonder stroom. Gelukkig was de storing na twee uur verholpen en hadden de meeste huishoudens weer stroom.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als je last hebt van een stroomstoring, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  • Controleer of de stoppen zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je de stoppen vervangen en zou de stroom weer moeten werken.
  • Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de storing, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en wat de verwachte duur van de storing is.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en batterijen in huis hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog zien waar je loopt.
  • Als je een elektrische deur hebt, zorg dan dat je altijd een sleutel bij de hand hebt. Zo kun je de deur openen als de stroom uitvalt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Als je in Eijsden-Margraten woont en je hebt last van een stroomstoring, dan kun je op verschillende manieren erachter komen of er een storing is. Raadpleeg het lokale nieuws, social media of neem contact op met de netbeheerder. Zorg dat je altijd een zaklamp en batterijen in huis hebt en dat je een sleutel bij de hand hebt als je een elektrische deur hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog zien waar je loopt en kun je de deur openen als de stroom uitvalt.

Plaats een reactie