Stroomstoring Enschede

Op 22 juni 2021 werd Enschede getroffen door een stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. De storing duurde enkele uren en veroorzaakte veel overlast en schade.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Enschede?

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Enschede, zijn er verschillende manieren om dit te achterhalen. Hieronder vind je een aantal opties:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om te weten te komen of er een stroomstoring is in Enschede, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroep RTV Oost bericht regelmatig over stroomstoringen in de regio. Ook de website van Enexis, de netbeheerder in Enschede, geeft informatie over actuele storingen.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om te weten te komen of er een stroomstoring is in Enschede. Op Twitter kun je zoeken op hashtags als #stroomstoring of #enschede om te zien of er berichten zijn van mensen die zonder stroom zitten. Ook op Facebook zijn er verschillende groepen waar mensen informatie delen over stroomstoringen.

Storingen-apps

Er zijn ook verschillende apps beschikbaar waarmee je storingen kunt volgen. Zo heeft Enexis een eigen app waarmee je actuele storingen kunt bekijken. Ook de app van Netbeheer Nederland geeft informatie over storingen in het hele land.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Enschede, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene storing is

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om te controleren of het een algemene storing is of dat het probleem bij jou thuis ligt. Dit kun je doen door te kijken of je buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.

Meld de storing bij de netbeheerder

Als je hebt vastgesteld dat het om een algemene storing gaat, is het belangrijk om dit te melden bij de netbeheerder. In Enschede is dit Enexis. Dit kun je doen via de website of telefonisch. Door de storing te melden, kan de netbeheerder zo snel mogelijk aan de slag om het probleem op te lossen.

Bereid je voor op een langere storing

Als de stroomstoring langer duurt, is het belangrijk om je voor te bereiden op een langere periode zonder stroom. Zorg dat je voldoende water en voedsel in huis hebt en dat je een alternatieve bron van warmte hebt, zoals een gasfornuis of open haard. Ook is het verstandig om een zaklamp en extra batterijen bij de hand te hebben.

Conclusie

Een stroomstoring kan veel overlast en schade veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te weten te komen of er een stroomstoring is in Enschede. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te raadplegen of gebruik te maken van storingen-apps, kun je snel op de hoogte zijn van actuele storingen. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen en je voor te bereiden op een langere periode zonder stroom.

Plaats een reactie