Stroomstoring Gemert-Bakel

Op 23 september 2021 werd Gemert-Bakel getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gemert-Bakel, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio. Als er een stroomstoring is, zullen zij dit dan ook snel melden.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gemert-Bakel, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoring of #GemertBakel. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook last hebben van de stroomstoring. Vaak delen zij ook informatie over de oorzaak van de storing en de verwachte duur van de storing.

Netbeheerder

Als je er niet achter kunt komen via het lokale nieuws of sociale media, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Gemert-Bakel is dit Enexis. Zij hebben een speciale pagina op hun website waarop je kunt zien of er een storing is en waar deze zich bevindt. Ook kun je hier een storing melden en krijg je een schatting van de verwachte duur van de storing.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Gemert-Bakel, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.
  • Haal kaarsen en zaklampen tevoorschijn en zorg dat je deze op een veilige plek neerzet.
  • Sluit elektrische apparaten af om schade te voorkomen. Als de stroom weer aangaat, kan er namelijk een piekspanning ontstaan.
  • Controleer of de hoofdschakelaar in de meterkast nog aan staat. Als deze uit staat, kun je deze proberen weer aan te zetten.
  • Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, is het verstandig om eten en drinken in huis te halen dat niet gekoeld hoeft te worden.

Oorzaak stroomstoring Gemert-Bakel

De oorzaak van de stroomstoring in Gemert-Bakel was een defecte kabel. Hierdoor viel de stroom uit in een groot deel van de gemeente. Enexis heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en de stroomvoorziening weer op gang te brengen.

Conclusie

Een stroomstoring kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gemert-Bakel. Door het lokale nieuws te raadplegen, sociale media te checken of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Als je weet wat je moet doen bij een stroomstoring, kun je de overlast beperken en ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent.

Plaats een reactie