Stroomstoring Gennep

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Gennep en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Gennep?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gennep. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Gennep is dat Enexis. Op de website van Enexis kun je zien of er een storing is en wat de verwachte duur van de storing is.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gennep is via social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Gennep. Vaak worden er door mensen berichten geplaatst over de storing en kun je op die manier snel op de hoogte zijn.

De stroomstoring in Gennep

Op 23 juni 2021 vond er een stroomstoring plaats in Gennep. De storing begon rond 10 uur in de ochtend en duurde tot ongeveer 12 uur in de middag. De oorzaak van de storing was een defecte kabel. Hierdoor zaten ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Gennep. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en werkten de telefoonlijnen niet meer. Daarnaast was het voor veel mensen niet mogelijk om thuis te werken, omdat ze geen internet hadden.

Enexis heeft er alles aan gedaan om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Monteurs zijn direct aan de slag gegaan om de defecte kabel te vervangen. Rond 12 uur in de middag was de storing verholpen en hadden alle huishoudens weer stroom.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Blijf rustig en probeer niet in paniek te raken.
  • Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
  • Als er geen sprake is van doorgeslagen stoppen en de buren ook geen stroom hebben, kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of er sprake is van een stroomstoring en wat de verwachte duur van de storing is.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog wat zien.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel hebben we besproken hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Gennep en wat je moet doen bij een stroomstoring. Hopelijk heb je hier iets aan als het jou ooit overkomt.

Plaats een reactie