Stroomstoring Goes: Wat te doen en hoe op de hoogte te blijven

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan een ongemakkelijke situatie zijn, vooral als je niet weet wat je moet doen of hoe lang het zal duren. In dit artikel zullen we ons richten op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Goes en hoe je op de hoogte kunt blijven van toekomstige stroomstoringen.

Wat gebeurde er tijdens de stroomstoring in Goes?

Op 22 juni 2021 werd Goes getroffen door een stroomstoring die duurde van ongeveer 14:00 uur tot 16:00 uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorstation. Hierdoor kwamen ongeveer 20.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.

De stroomstoring had een grote impact op de stad. Veel bedrijven moesten hun deuren sluiten en mensen konden niet thuis werken. Ook was er geen verkeersregeling mogelijk, waardoor het verkeer vastliep. De hulpdiensten waren gelukkig wel in staat om hun werk te doen, dankzij noodstroomvoorzieningen.

Hoe kun je erachter komen of er een stroomstoring is in Goes?

Als er een stroomstoring is in Goes, zijn er verschillende manieren om op de hoogte te blijven. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak de eerste die berichten over een stroomstoring. Dit kan via internet, radio of televisie. Als je in Goes woont, kun je bijvoorbeeld kijken naar Omroep Zeeland of de PZC. Zij zullen updates geven over de situatie en wanneer de stroom weer wordt hersteld.

Sociale media

Sociale media kunnen ook een handige manier zijn om op de hoogte te blijven van een stroomstoring. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken naar de hashtag #stroomstoring of #goes. Hierdoor krijg je een overzicht van de berichten die zijn geplaatst over de storing. Ook kun je kijken op de Facebookpagina van de gemeente Goes of de lokale nieuwsbronnen.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat de oorzaak is van de stroomstoring en wanneer de stroom weer wordt hersteld, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Goes is dat Enduris. Zij hebben een storingsnummer dat je kunt bellen: 0800-9009. Hier kun je terecht voor informatie over de storing en wanneer de stroom weer wordt hersteld.

Wat moet je doen tijdens een stroomstoring?

Een stroomstoring kan ongemakkelijk zijn, maar het is belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Controleer of het een algemene stroomstoring is

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, controleer dan eerst of het een algemene stroomstoring is. Dit kun je doen door te kijken of de buren ook zonder stroom zitten. Als dat het geval is, is de kans groot dat het een algemene stroomstoring is.

Haal de stekkers uit het stopcontact

Haal de stekkers uit het stopcontact om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een piekspanning optreedt.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen als noodverlichting. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als je niet thuis bent. Gebruik in plaats daarvan zaklampen of andere batterij-aangedreven verlichting.

Sluit deuren en ramen

Sluit deuren en ramen om te voorkomen dat er warmte ontsnapt. Dit kan helpen om de temperatuur in huis op peil te houden.

Gebruik de koelkast en vriezer zo min mogelijk

Gebruik de koelkast en vriezer zo min mogelijk om te voorkomen dat de temperatuur te veel stijgt. Als de stroom langer dan 4 uur uitvalt, is het verstandig om bederfelijke producten weg te gooien.

Conclusie

Een stroomstoring kan een ongemakkelijke situatie zijn, maar het is belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Als er een stroomstoring is in Goes, kun je op de hoogte blijven via lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder. Door de juiste stappen te nemen tijdens een stroomstoring, kun je de impact op jouw leven beperken.

Plaats een reactie