Stroomstoring Goirle

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Goirle getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Goirle en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Goirle?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Goirle. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep Brabant en het Brabants Dagblad houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio, waaronder stroomstoringen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Goirle, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoring of #Goirle. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook zonder stroom zitten en kun je zien of de storing zich beperkt tot een bepaalde wijk of straat.

Tot slot kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen of er een storing bekend is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te kijken of je buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring in de buurt. In dat geval hoef je geen contact op te nemen met je energieleverancier, omdat zij al op de hoogte zijn van de storing.

Als je als enige zonder stroom zit, kan het zijn dat er een probleem is met de elektriciteitsaansluiting in je woning. In dat geval kun je het beste contact opnemen met een elektricien om het probleem te laten verhelpen.

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met kaarsen en andere open vuurbronnen. Zorg ervoor dat je altijd een zaklamp bij de hand hebt en dat je voldoende batterijen hebt om deze te laten werken. Ook is het verstandig om de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen om bederf van voedsel te voorkomen.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te nemen, kun je de overlast beperken. Door het lokale nieuws te raadplegen of gebruik te maken van sociale media, kun je er snel achter komen of er een stroomstoring is in Goirle. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen. Zo kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer van stroom voorzien bent.

Plaats een reactie