Stroomstoring Gooise Meren

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Gooise Meren en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Gooise Meren?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gooise Meren. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Gooise Meren is dit Liander.

Op de website van Liander kun je via de storingskaart zien of er een storing is in jouw buurt. Je kunt ook een storing melden via de website of via de telefoon. Het is belangrijk om te weten dat Liander alleen verantwoordelijk is voor het transport van elektriciteit. Als de storing veroorzaakt wordt door een probleem in jouw huis, dan moet je zelf een elektricien inschakelen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Gooise Meren is via social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken op de hashtag #stroomstoring of #gooisemeren. Hier kun je zien of andere mensen ook last hebben van de storing en kun je eventueel tips uitwisselen.

De stroomstoring in Gooise Meren

Op 27 juni 2021 vond er een grote stroomstoring plaats in Gooise Meren. De storing begon rond 11 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 2 uur ’s middags. In totaal waren er ongeveer 20.000 huishoudens en bedrijven getroffen door de storing.

De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor viel de stroom uit in verschillende wijken in Gooise Meren. Liander heeft direct monteurs ingezet om het probleem op te lossen. Het duurde echter enige tijd voordat de storing verholpen was, omdat er een nieuwe transformator geplaatst moest worden.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Gooise Meren. Veel bedrijven moesten hun deuren sluiten en ook het openbaar vervoer ondervond hinder. Mensen die afhankelijk waren van elektriciteit voor medische apparatuur moesten improviseren. Gelukkig waren er geen ernstige incidenten gemeld tijdens de storing.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  • Controleer of de stoppen in jouw huis zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je deze zelf weer inschakelen.
  • Als de storing niet veroorzaakt wordt door een probleem in jouw huis, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en wanneer de storing verholpen wordt.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog wat zien.
  • Als je afhankelijk bent van elektriciteit voor medische apparatuur, dan is het belangrijk om hierover afspraken te maken met de netbeheerder en/of je huisarts.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel hebben we besproken hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Gooise Meren en wat je kunt doen bij een stroomstoring. Hopelijk heb je hier iets aan als het jou ooit overkomt.

Plaats een reactie