Stroomstoring Groningen: Hoe blijf je op de hoogte?

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan iedereen overkomen en het is altijd vervelend. Zo ook in Groningen, waar regelmatig stroomstoringen voorkomen. Maar hoe blijf je op de hoogte van een stroomstoring in Groningen? In dit artikel geven we je tips om snel en gemakkelijk op de hoogte te blijven.

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Groningen is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio en televisie. Op de website van RTV Noord, de lokale omroep van Groningen, vind je altijd het laatste nieuws over stroomstoringen in de regio. Ook op de website van de gemeente Groningen vind je informatie over stroomstoringen en wat je moet doen als je zonder stroom zit.

Daarnaast kun je ook de lokale radiozenders in Groningen beluisteren, zoals OOG Radio en Radio Noord. Zij brengen regelmatig nieuws over stroomstoringen en andere actuele zaken in de regio. Ook op televisie kun je terecht bij RTV Noord voor het laatste nieuws over stroomstoringen in Groningen.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Groningen is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #groningen om te zien of er op dat moment een storing is. Ook kun je de Twitter-accounts van RTV Noord en de gemeente Groningen volgen voor het laatste nieuws.

Op Facebook kun je lid worden van lokale groepen, zoals ‘Groningen mijn stad’ of ‘Groningen nieuws’, waar regelmatig nieuws over stroomstoringen wordt gedeeld. Ook kun je de Facebook-pagina’s van RTV Noord en de gemeente Groningen volgen voor het laatste nieuws.

Storing melden

Als je zelf last hebt van een stroomstoring in Groningen, is het belangrijk om dit te melden bij de netbeheerder. In Groningen is dit Enexis. Je kunt een storing melden via de website van Enexis of via het telefoonnummer 0800-9009. Op de website van Enexis kun je ook zien of er op dat moment al een storing bekend is in jouw buurt.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
  3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook zonder stroom zitten, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring. Meld dit bij de netbeheerder.
  4. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om geen kaarsen of andere open vuurbronnen te gebruiken. Dit kan gevaarlijk zijn.
  5. Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het belangrijk om voedsel in de koelkast en vriezer zo veel mogelijk gesloten te houden. Zo blijft het langer koel.

Conclusie

Een stroomstoring kan altijd gebeuren en is nooit leuk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om snel op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Groningen. Door het lokale nieuws te volgen en gebruik te maken van sociale media, kun je snel zien of er op dat moment een storing is. Als je zelf last hebt van een stroomstoring, is het belangrijk om dit te melden bij de netbeheerder en de juiste stappen te volgen. Zo kun je de overlast zo veel mogelijk beperken.

Plaats een reactie