Stroomstoring Haaksbergen

Op 23 september 2021 werd Haaksbergen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Haaksbergen?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Haaksbergen, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroep RTV Sternet houdt de inwoners van Haaksbergen op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder ook stroomstoringen.

Daarnaast kan ook de website van de netbeheerder Enexis worden geraadpleegd. Hierop staat actuele informatie over storingen en onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Haaksbergen, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over actuele gebeurtenissen, waaronder ook stroomstoringen.

Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Haaksbergen kan snel worden achterhaald of er een storing is en waar deze zich bevindt. Ook kan er contact worden gezocht met andere inwoners van Haaksbergen om te vragen of zij ook last hebben van een stroomstoring.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is in Haaksbergen, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kunnen deze worden vervangen.
  3. Als de buren geen last hebben van de stroomstoring en de stoppen niet zijn doorgeslagen, neem dan contact op met de netbeheerder Enexis. Zij kunnen u informeren over de oorzaak van de storing en wanneer deze naar verwachting is opgelost.
  4. Zorg voor voldoende verlichting, bijvoorbeeld door kaarsen en zaklampen te gebruiken. Let hierbij wel op de veiligheid en plaats kaarsen niet in de buurt van brandbaar materiaal.
  5. Als de stroomstoring langere tijd duurt, zorg dan voor voldoende voedsel en drinken dat niet gekoeld hoeft te worden.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door gebruik te maken van lokale nieuwsbronnen en sociale media kan snel worden achterhaald of er een storing is en waar deze zich bevindt. Door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen, kan de overlast van een stroomstoring worden beperkt.

Plaats een reactie