Stroomstoring Haarlem: Hoe blijf je op de hoogte?

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen en hoe je op de hoogte blijft van de situatie. In dit artikel bespreken we de recente stroomstoring in Haarlem en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring Haarlem

Op 22 juni 2021 werd Haarlem getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer een uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorstation. Hierdoor zaten ongeveer 20.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom. Ook het openbaar vervoer ondervond hinder van de storing.

De gemeente Haarlem en netbeheerder Liander werkten samen om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Er werden noodaggregaten ingezet om belangrijke gebouwen zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen van stroom te voorzien. Rond 11 uur ’s ochtends was de storing verholpen en had iedereen weer stroom.

Hoe blijf je op de hoogte van een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Zo weet je wat er aan de hand is en wat je moet doen. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zoals NH Nieuws en Haarlem105 berichten vaak snel over een stroomstoring en geven updates over de situatie.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media om op de hoogte te blijven van een stroomstoring. Op Twitter kun je zoeken naar de hashtag #stroomstoring of #haarlem om te zien wat er wordt gezegd over de situatie. Ook op Facebook kun je zoeken naar berichten van buurtbewoners of lokale pagina’s.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat er aan de hand is en wanneer de stroomstoring is opgelost, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Haarlem is dat Liander. Op de website van Liander kun je zien of er een storing is en wat de verwachte oplostijd is. Ook kun je via de website een storing melden of contact opnemen met de klantenservice.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene storing is

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, controleer dan eerst of het een algemene storing is. Kijk of de buren ook geen stroom hebben en of de straatverlichting het nog doet. Als het een algemene storing is, hoef je niets te doen en kun je wachten tot de stroom weer terugkomt.

Controleer de stoppenkast

Als het geen algemene storing is, kan het zijn dat er een probleem is met de stoppenkast. Controleer of de stoppen zijn doorgeslagen en zet ze weer aan als dat het geval is.

Bel de netbeheerder

Als het probleem niet bij de stoppenkast ligt en het een individuele storing lijkt te zijn, kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je helpen om het probleem op te lossen of een monteur sturen om het probleem te verhelpen.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar het is belangrijk om rustig te blijven en op de hoogte te blijven van de situatie. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te gebruiken en contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en wat je moet doen. Door de juiste stappen te volgen kun je ervoor zorgen dat de storing zo snel mogelijk wordt opgelost en dat je weer van stroom wordt voorzien.

Plaats een reactie