Stroomstoring Hattem

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Hattem getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Hattem zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Hattem?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hattem, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van de gemeente Hattem is vaak informatie te vinden over actuele storingen en werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk. Ook lokale nieuwswebsites, zoals de Stentor, kunnen hierover berichten.

Daarnaast kan het handig zijn om de lokale radiozender te beluisteren. Radio Hattem is de lokale omroep van Hattem en brengt regelmatig nieuws over de stad en haar inwoners. Bij een stroomstoring zal de omroep hier ook aandacht aan besteden.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hattem, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook zijn vaak berichten te vinden van mensen die melden dat ze zonder stroom zitten. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Hattem kun je snel zien of er meer mensen zijn die last hebben van een stroomstoring.

Daarnaast kan het handig zijn om de Facebookpagina van de gemeente Hattem te volgen. Hierop worden regelmatig updates geplaatst over actuele gebeurtenissen in de stad, waaronder ook stroomstoringen.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Hattem, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Hattem is dit netbeheerder Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en kun je ook zien of er al storingen bekend zijn in jouw buurt. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met Liander via het storingsnummer 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Hattem, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
  3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de stroomstoring, kun je contact opnemen met de netbeheerder.
  4. Zorg ervoor dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt, zodat je bij een stroomstoring toch nog wat licht hebt.
  5. Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het verstandig om voedsel uit de koelkast en vriezer te halen en op te slaan in een koelbox met koelelementen.

Conclusie

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Hattem, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Raadpleeg het lokale nieuws, beluister de lokale radiozender, zoek op sociale media en neem contact op met de netbeheerder. Als je te maken krijgt met een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen.

Plaats een reactie