Stroomstoring Heeze-Leende

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Heeze-Leende getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Heeze-Leende, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale nieuwswebsites
  • Lokale radiozenders
  • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel en accuraat bericht over stroomstoringen en de verwachte duur van de storing. Het is daarom aan te raden om deze kanalen te raadplegen als je vermoedt dat er een stroomstoring is in jouw buurt.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Heeze-Leende, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen en de verwachte duur van de storing. Ook kun je via deze kanalen contact opnemen met je netbeheerder om meer informatie te krijgen over de storing.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat niet alle informatie op sociale media betrouwbaar is. Het is daarom aan te raden om de informatie die je via sociale media krijgt te verifiƫren via andere kanalen, zoals lokale nieuwswebsites.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt en hoe lang deze naar verwachting zal duren, kun je ook contact opnemen met je netbeheerder. In Heeze-Leende is dit Enexis. Via de website van Enexis kun je een storing melden en meer informatie krijgen over de verwachte duur van de storing.

Als je geen internet hebt, kun je ook telefonisch contact opnemen met Enexis. Het telefoonnummer hiervoor is 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Controleer of de stroomstoring alleen bij jou thuis is of dat het een grotere storing betreft. Dit kun je doen door te kijken of je buren ook zonder stroom zitten.
  • Meld de storing bij je netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch.
  • Haal bederfelijke etenswaren uit de koelkast en vriezer en bewaar deze op een koele plek.
  • Gebruik geen elektrische apparaten tijdens de stroomstoring.
  • Als je een noodvoorraad hebt, zoals kaarsen en batterijen, kun je deze gebruiken om jezelf te verlichten en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de stroomstoring.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn en beperkingen opleggen in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt en hoe lang deze naar verwachting zal duren. Raadpleeg lokale nieuwsbronnen, sociale media en je netbeheerder voor meer informatie over de stroomstoring. En vergeet niet om voorzorgsmaatregelen te nemen als je merkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt.

Plaats een reactie