Stroomstoring Hellendoorn

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Hellendoorn opgeschrikt door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Hellendoorn?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hellendoorn, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

Op deze kanalen wordt vaak snel en accuraat bericht over een stroomstoring in de regio. Het is dan ook aan te raden om deze kanalen te volgen als je in Hellendoorn woont.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hellendoorn, is door sociale media te raadplegen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Twitter: zoek op hashtags als #stroomstoring, #Hellendoorn en #stroomuit. Hierdoor krijg je een overzicht van tweets die te maken hebben met een stroomstoring in Hellendoorn.
  • Facebook: zoek op lokale Facebookgroepen, zoals Hellendoorn Vandaag en Hellendoorn Helpt. Hier worden vaak updates geplaatst over een stroomstoring.
  • WhatsApp: veel gemeenten hebben een WhatsApp-alertsysteem waarmee ze inwoners op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen, zoals een stroomstoring. Informeer bij de gemeente Hellendoorn of zij ook zo’n systeem hebben.

Het voordeel van sociale media is dat je snel en gemakkelijk op de hoogte kunt blijven van een stroomstoring. Het nadeel is dat niet alle informatie op sociale media even betrouwbaar is. Wees dus kritisch en controleer de informatie die je vindt altijd bij meerdere bronnen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Hellendoorn, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de stroomstoring alleen bij jou thuis is of dat het een grotere storing betreft. Dit kun je doen door bijvoorbeeld bij de buren te informeren of door te kijken of de straatverlichting ook uit is.
  • Meld de storing bij de netbeheerder, in dit geval Enexis. Dit kan via de website of telefonisch. Op de website kun je ook zien of er al bekend is dat er een storing is in jouw buurt.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Hierdoor voorkom je dat deze apparaten beschadigd raken als de stroom weer aangaat.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting, maar gebruik een zaklamp of een ander veilig alternatief.
  • Als de stroomstoring langere tijd duurt, kun je overwegen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is. Denk hierbij aan familie of vrienden.

Door deze tips op te volgen, kun je de schade bij een stroomstoring beperken en ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer van stroom voorzien bent.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben, maar door snel en adequaat te handelen kun je de schade beperken. Door lokale nieuwsbronnen en sociale media te raadplegen, kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring in Hellendoorn. Door de tips op te volgen bij een stroomstoring, kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer van stroom voorzien bent.

Plaats een reactie