Stroomstoring Het Hogeland

Stroomstoringen zijn nooit leuk en kunnen voor veel overlast zorgen. Zo ook in Het Hogeland, een gemeente in de provincie Groningen. In dit artikel lees je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Het Hogeland en wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Het Hogeland?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Het Hogeland. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van RTV Noord kun je bijvoorbeeld het laatste nieuws uit de provincie Groningen volgen. Ook de website van de gemeente Het Hogeland kan informatie verschaffen over eventuele stroomstoringen.

Een andere manier om op de hoogte te blijven van stroomstoringen is via sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in Het Hogeland. Vaak worden deze berichten geplaatst door mensen die zelf last hebben van de storing en willen weten of anderen hier ook last van hebben. Door deze berichten te volgen kun je snel op de hoogte zijn van eventuele stroomstoringen.

Wat te doen bij een stroomstoring in Het Hogeland?

Als je te maken krijgt met een stroomstoring in Het Hogeland, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te ondernemen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de stroomstoring alleen bij jou thuis is of dat ook de buren er last van hebben. Als alleen jij geen stroom hebt, kan het zijn dat er een probleem is met de meterkast of de stoppenkast.
  • Als de hele straat of buurt geen stroom heeft, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Het Hogeland is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je zien of er al een storing bekend is in jouw buurt.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en batterijen bij de hand hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog wat zien en kun je bijvoorbeeld je telefoon opladen in de auto.
  • Als je geen stroom hebt, kun je ook geen gebruik maken van de verwarming. Zorg daarom dat je warme kleding bij de hand hebt en eventueel een deken om jezelf warm te houden.
  • Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan het zijn dat je eten en drinken bederft. Zorg daarom dat je altijd voldoende voorraad hebt en dat je eventueel een koelbox met koelelementen bij de hand hebt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar door de juiste stappen te ondernemen kun je de overlast beperken. Door het lokale nieuws te volgen en sociale media in de gaten te houden, kun je snel op de hoogte zijn van eventuele stroomstoringen in Het Hogeland. Als je te maken krijgt met een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te ondernemen. Zo kun je de overlast beperken en ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer stroom hebt.

Plaats een reactie