Stroomstoring Heumen

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Heumen en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring Heumen

Op 15 juni 2021 werd Heumen getroffen door een stroomstoring. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. Veel inwoners van Heumen zaten zonder stroom en dat zorgde voor veel overlast. Zo werkten stoplichten niet meer, konden mensen niet meer pinnen en vielen veel apparaten uit.

De oorzaak van de stroomstoring was een defect in een transformatorhuisje. Hierdoor viel de stroom uit in een groot deel van Heumen. Netbeheerder Liander heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en rond 1 uur ’s middags was de stroomvoorziening weer hersteld.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als je vermoedt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. Hier kun je zien of er een storing is en hoe lang deze naar verwachting zal duren.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is, is door gebruik te maken van social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in jouw buurt. Vaak delen mensen hun ervaringen en kun je op deze manier snel achterhalen of er een storing is en waar deze zich bevindt.

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Zorg ervoor dat je altijd een zaklamp en batterijen bij de hand hebt, zodat je bij een stroomstoring toch nog iets kunt zien. Schakel alle apparaten uit om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Als de storing langere tijd duurt, is het verstandig om voedsel uit de koelkast en vriezer te halen en deze elders te bewaren.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Als je vermoedt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je het lokale nieuws raadplegen of gebruik maken van social media. Zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent op een stroomstoring door een zaklamp en batterijen bij de hand te hebben en alle apparaten uit te schakelen. Op deze manier kun je de schade beperken en de storing zo snel mogelijk verhelpen.

Plaats een reactie