Stroomstoring Hilvarenbeek

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Hilvarenbeek en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Hilvarenbeek

Op 12 mei 2021 werd Hilvarenbeek getroffen door een stroomstoring. Het begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer een uur. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorhuisje. Hierdoor zaten ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en vielen sommige bedrijven stil. Gelukkig was de storing na een uur verholpen en kwam alles weer op gang.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je snel informeren over de oorzaak en de verwachte duur van de storing.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media, zoals Twitter en Facebook. Veel netbeheerders hebben een eigen Twitter-account waarop ze updates geven over stroomstoringen. Ook kun je via Twitter en Facebook contact opnemen met je netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is.

Netbeheerder

Als je er niet achter komt via het lokale nieuws of sociale media, kun je altijd contact opnemen met je netbeheerder. Dit is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport van elektriciteit naar jouw huis. Op de website van je netbeheerder kun je vaak zien of er een storing is en wat de verwachte duur is. Ook kun je hier terecht voor vragen en opmerkingen.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of het alleen bij jou thuis is

Controleer als eerste of het alleen bij jou thuis is of dat de hele buurt zonder stroom zit. Als het alleen bij jou thuis is, kan het zijn dat er een zekering is gesprongen. Probeer deze dan te vervangen. Als het niet lukt, kun je contact opnemen met een elektricien.

Haal stekkers uit het stopcontact

Haal alle stekkers uit het stopcontact om te voorkomen dat er kortsluiting ontstaat als de stroom weer aangaat.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen om te voorkomen dat er brand ontstaat. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een ander batterij-aangedreven licht.

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten om te voorkomen dat je een schok krijgt als de stroom weer aangaat.

Bel de netbeheerder

Bel de netbeheerder om te melden dat er een stroomstoring is en om te vragen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je netbeheerder kun je erachter komen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om de schade te beperken.

Plaats een reactie