Stroomstoring Hoogeveen

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Hoogeveen en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring in Hoogeveen

Op 23 augustus 2021 was er een stroomstoring in Hoogeveen. De storing begon rond 14:30 uur en duurde ongeveer een uur. Het was een flinke storing, want maar liefst 10.000 huishoudens zaten zonder stroom. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Hoogeveen. Zo werkten de verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden veel bedrijven hun werkzaamheden niet voortzetten, omdat ze afhankelijk waren van stroom. Daarnaast zaten veel mensen zonder internet en televisie, wat voor veel frustratie zorgde.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je dus snel informeren over de situatie.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media, zoals Twitter en Facebook. Veel netbeheerders hebben een eigen Twitter-account waarop ze updates geven over stroomstoringen. Ook kun je via Twitter en Facebook contact opnemen met je netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen wat er aan de hand is bij een stroomstoring, kun je ook contact opnemen met je netbeheerder. Dit is de partij die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het elektriciteitsnetwerk en het oplossen van storingen. Op de website van je netbeheerder kun je vaak zien of er op dit moment storingen zijn en wat de verwachte duur is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene stroomstoring is

Controleer of het een algemene stroomstoring is of dat het alleen bij jou thuis is. Als het alleen bij jou thuis is, kan het zijn dat er een zekering is gesprongen of dat er een ander probleem is met de elektriciteit. Als het een algemene stroomstoring is, kun je contact opnemen met je netbeheerder.

Haal stekkers uit stopcontacten

Haal alle stekkers uit de stopcontacten om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen om te voorkomen dat er brand ontstaat. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een ander lichtbron op batterijen.

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten om te voorkomen dat je een elektrische schok krijgt als de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je netbeheerder kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie