Stroomstoring Hoorn

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Hoorn. We vertellen je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Hoorn en wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Hoorn?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hoorn. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Hoorn is dit Liander. Op de website van Liander kun je zien of er op dit moment storingen zijn en waar deze zich bevinden.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Hoorn is door gebruik te maken van social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken op de hashtag #stroomstoring of #hoorn. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten die hierover geplaatst zijn. Vaak delen mensen hun ervaringen en kun je op deze manier snel zien of er een storing is en waar deze zich bevindt.

Wat te doen bij een stroomstoring in Hoorn?

Als je te maken krijgt met een stroomstoring in Hoorn, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

 1. Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
 2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, dan kun je deze zelf weer inschakelen.
 3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de storing, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. In het geval van Hoorn is dit Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden of het storingsnummer bellen.
 4. Als de storing langere tijd duurt, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:
  • Zorg voor voldoende verlichting, bijvoorbeeld door kaarsen of zaklampen te gebruiken.
  • Sluit elektrische apparaten af om schade te voorkomen.
  • Als het buiten koud is, zorg dan voor warme kleding en dekens.
  • Als je afhankelijk bent van elektrische apparaten, zoals een medisch apparaat, neem dan contact op met de netbeheerder om te kijken naar een oplossing.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen kun je de overlast beperken. Door het raadplegen van het lokale nieuws of social media kun je snel zien of er een stroomstoring is in Hoorn. Als dit het geval is, kun je contact opnemen met de netbeheerder om de storing te melden. Zorg bij een langdurige storing voor voldoende verlichting en warmte en sluit elektrische apparaten af om schade te voorkomen.

Plaats een reactie