Stroomstoring Kaag en Braassem

Op 17 juni 2021 werd de gemeente Kaag en Braassem getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Kaag en Braassem?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Kaag en Braassem, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zoals het Leidsch Dagblad en Omroep West houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws.

Op de website van het Leidsch Dagblad is een speciale pagina gewijd aan nieuws uit de gemeente Kaag en Braassem. Hierop worden ook stroomstoringen gemeld. Omroep West heeft een speciale app waarop je het laatste nieuws uit de regio kunt volgen. Ook hier worden stroomstoringen gemeld.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Kaag en Braassem, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #KaagenBraassem om te zien of er berichten zijn geplaatst over een stroomstoring.

Daarnaast hebben veel gemeenten en netbeheerders een eigen Twitteraccount waarop ze informatie delen over stroomstoringen. Zo heeft netbeheerder Liander een Twitteraccount waarop ze informatie delen over stroomstoringen in hun werkgebied. Ook de gemeente Kaag en Braassem heeft een eigen Twitteraccount waarop ze informatie delen over actuele gebeurtenissen in de gemeente.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Kaag en Braassem, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In dit geval is dat Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en kun je ook zien of er al storingen bekend zijn in jouw buurt. Daarnaast kun je ook bellen naar het storingsnummer van Liander: 0800-9009.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Kaag en Braassem. Het volgen van lokale nieuwsbronnen, het gebruik maken van sociale media en het contact opnemen met de netbeheerder zijn allemaal manieren om op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen in de gemeente. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen tijdens een stroomstoring, zoals het sluiten van deuren en ramen en het uitschakelen van elektrische apparaten. Door op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, kun je jezelf en anderen goed voorbereiden op een stroomstoring.

Plaats een reactie