Stroomstoring Kerkrade

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Kerkrade getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren hierdoor gedwongen om hun dagelijkse activiteiten te onderbreken. De oorzaak van de stroomstoring is nog niet bekend, maar er wordt hard gewerkt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Kerkrade?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Kerkrade. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Kerkrade, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen zullen vaak als eerste berichten over een stroomstoring en je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Kerkrade. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoringkerkrade. Hierdoor krijg je een overzicht van alle berichten die hierover geplaatst zijn. Vaak delen mensen ook hun ervaringen en tips over hoe ze omgaan met de stroomstoring.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat de oorzaak van de stroomstoring is en hoe lang het gaat duren voordat de stroom weer terugkomt, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Kerkrade is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je ook de actuele storingen bekijken. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Enexis.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar het is belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Controleer of het een algemene stroomstoring is

Als je merkt dat de stroom uitvalt, is het belangrijk om te controleren of het een algemene stroomstoring is of dat het probleem bij jou thuis ligt. Dit kun je doen door te kijken of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.

Meld de stroomstoring bij de netbeheerder

Als je hebt geconstateerd dat het om een algemene stroomstoring gaat, is het belangrijk om dit te melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch. Door de stroomstoring te melden, kan de netbeheerder snel aan de slag om het probleem op te lossen.

Bereid je voor op een langere stroomstoring

Het kan soms even duren voordat de stroomstoring is opgelost. Het is daarom verstandig om je voor te bereiden op een langere stroomstoring. Zorg ervoor dat je voldoende kaarsen, lucifers, batterijen en een zaklamp in huis hebt. Daarnaast is het handig om een koelbox met koelelementen te hebben om bederfelijke producten koel te houden.

Gebruik geen kaarsen als je weggaat

Als je de deur uitgaat, is het belangrijk om geen kaarsen aan te laten staan. Dit kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot brand. Zorg er daarom voor dat je alle kaarsen uitblaast voordat je de deur uitgaat.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door de juiste stappen te nemen kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de stroomstoring. Daarnaast is het belangrijk om je voor te bereiden op een langere stroomstoring en geen kaarsen aan te laten staan als je de deur uitgaat.

Plaats een reactie