Stroomstoring Koggenland

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Koggenland getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Koggenland en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Koggenland?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Koggenland. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals NH Nieuws en RTV Koggenland houden hun kijkers en luisteraars op de hoogte van eventuele stroomstoringen in de regio.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Koggenland is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten van andere inwoners van de gemeente die melden dat ze zonder stroom zitten. Ook netbeheerder Liander is actief op sociale media en houdt haar volgers op de hoogte van eventuele storingen en de verwachte oplostijd.

Tenslotte kun je ook de website van Liander raadplegen. Hier kun je via de storingschecker zien of er een storing is in jouw buurt en wat de verwachte oplostijd is. Ook kun je hier een melding maken van een storing.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te kijken of je buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring in de buurt. In dat geval kun je het beste contact opnemen met netbeheerder Liander. Dit kan via de website of telefonisch via het storingsnummer 0800-9009.

Als alleen jouw huis zonder stroom zit, kan het zijn dat er sprake is van een probleem in de meterkast. In dat geval kun je het beste een elektricien inschakelen om het probleem op te lossen.

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met kaarsen en andere open vuurbronnen. Zorg er ook voor dat je koelkast en vriezer gesloten blijven om bederf van voedsel te voorkomen. Als de stroomstoring langer duurt, kun je overwegen om naar familie of vrienden te gaan die wel stroom hebben.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van eventuele storingen en te weten wat je moet doen als je zonder stroom zit, kun je de overlast beperken. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media of de website van netbeheerder Liander om op de hoogte te blijven van eventuele storingen in Koggenland. En als je zonder stroom zit, blijf dan rustig en neem contact op met Liander als er sprake is van een stroomstoring in de buurt.

Plaats een reactie