Stroomstoring Land van Cuijk

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw regio. In dit artikel gaan we dieper in op de recente stroomstoring in het Land van Cuijk en hoe je op de hoogte kunt blijven van stroomstoringen.

De stroomstoring in het Land van Cuijk

Op 23 augustus 2021 werd het Land van Cuijk getroffen door een stroomstoring. Het ging om een grote storing die duizenden huishoudens trof. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor viel de stroom uit in onder andere de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo vielen verkeerslichten uit, werkten pinautomaten niet meer en konden mensen niet meer koken of televisie kijken. Ook bedrijven werden getroffen door de storing, waardoor sommige hun deuren moesten sluiten.

De storing duurde enkele uren en werd uiteindelijk opgelost door netbeheerder Enexis. Zij hebben ervoor gezorgd dat de stroom weer werd ingeschakeld en dat de getroffen huishoudens en bedrijven weer van stroom werden voorzien.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in het Land van Cuijk?

Als er een stroomstoring is in het Land van Cuijk, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Zo weet je wanneer de storing is opgelost en wanneer je weer gebruik kunt maken van stroom. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in het Land van Cuijk:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in het Land van Cuijk, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zoals Omroep Brabant en De Gelderlander houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de stroomstoring.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media om op de hoogte te blijven van stroomstoringen. Zo kun je bijvoorbeeld Twitter en Facebook in de gaten houden. Netbeheerder Enexis heeft een Twitteraccount waarop zij updates plaatsen over stroomstoringen. Ook kun je via Twitter zoeken op hashtags zoals #stroomstoring of #LandvanCuijk om te zien wat er wordt gezegd over de storing.

Storingenkaart

Netbeheerder Enexis heeft een storingenkaart op hun website waarop je kunt zien of er een stroomstoring is in jouw regio. Op de kaart kun je zien waar de storing is en hoeveel huishoudens en bedrijven erdoor worden getroffen. Ook kun je zien wanneer de storing is gemeld en wanneer deze naar verwachting is opgelost.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de storing. Dit kun je doen door het lokale nieuws te volgen, sociale media in de gaten te houden en de storingenkaart van netbeheerder Enexis te raadplegen. Zo weet je wanneer de storing is opgelost en wanneer je weer gebruik kunt maken van stroom.

Plaats een reactie