Stroomstoring Landgraaf: Hoe blijf je op de hoogte?

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Landgraaf getroffen door een stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven zaten zonder stroom. Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie. In dit artikel lees je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Landgraaf en wat je kunt doen als je zonder stroom zit.

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Landgraaf. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen in Landgraaf, zoals L1 en ZO-NWS, zullen bij een stroomstoring snel informatie verspreiden via hun kanalen. Op hun websites en social media-accounts kun je de laatste updates vinden.

Een andere manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring is via Twitter en Facebook. Veel mensen delen hun ervaringen en informatie over de stroomstoring op social media. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Landgraaf kun je snel zien wat er aan de hand is. Ook kun je de accounts van de lokale netbeheerder, Enexis, volgen. Zij zullen informatie delen over de stroomstoring en de voortgang van het herstel.

Als je zelf zonder stroom zit, kun je dit melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch. Enexis heeft een speciaal telefoonnummer voor storingen: 0800-9009. Door je postcode en huisnummer door te geven, kan Enexis zien of er een storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als de stoppen opnieuw doorslaan, is er waarschijnlijk sprake van een probleem in de elektrische installatie en moet je een elektricien inschakelen.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Als de stroom weer terugkomt, kan er een piekspanning ontstaan die schade kan veroorzaken aan deze apparatuur.
  • Als je langere tijd zonder stroom zit, kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is. Dit kan bijvoorbeeld bij familie of vrienden zijn.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan dit voor overlast zorgen. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om te koken of om het huis te verwarmen. Het is daarom verstandig om altijd een noodpakket in huis te hebben. Hierin zitten onder andere kaarsen, lucifers, een zaklamp en batterijen. Ook is het verstandig om voldoende eten en drinken in huis te hebben.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie en wat je kunt doen als je zonder stroom zit. Door het lokale nieuws te volgen en social media in de gaten te houden, kun je snel zien wat er aan de hand is. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Door een noodpakket in huis te hebben, kun je de overlast van een stroomstoring beperken.

Plaats een reactie