Stroomstoring Leeuwarden

Op 17 juni 2021 werd Leeuwarden getroffen door een stroomstoring die duizenden huishoudens en bedrijven trof. De storing begon rond 14.30 uur en duurde tot ongeveer 16.30 uur. Veel mensen vroegen zich af hoe ze erachter konden komen of er een stroomstoring was in Leeuwarden en wat de oorzaak was.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Leeuwarden?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Leeuwarden. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen in Leeuwarden, zoals Omrop Fryslân en Radio Eenhoorn, zullen waarschijnlijk snel verslag doen van een stroomstoring.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Leeuwarden, is door gebruik te maken van sociale media. Twitter en Facebook zijn goede bronnen om snel informatie te vinden over een stroomstoring. Veel mensen zullen hun ervaringen delen op sociale media en informatie delen over waar de storing zich bevindt en hoe lang deze zal duren.

Als je geen toegang hebt tot internet, radio of televisie, kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je informeren over de status van de stroomvoorziening in jouw buurt.

Wat was de oorzaak van de stroomstoring in Leeuwarden?

De oorzaak van de stroomstoring in Leeuwarden was een defect in een transformatorstation. Dit station bevindt zich aan de Hemriksein en is eigendom van netbeheerder Liander. Door het defect viel de stroom uit in grote delen van Leeuwarden en omgeving.

Liander heeft direct na de storing een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het defect. Uit dit onderzoek bleek dat er een technisch mankement was in een van de transformatoren. Dit mankement zorgde ervoor dat de stroomvoorziening uitviel.

Hoe heeft Liander gereageerd op de stroomstoring?

Liander heeft direct na de stroomstoring alle beschikbare monteurs ingezet om de storing te verhelpen. Ook heeft Liander via sociale media en de website informatie gedeeld over de status van de storing en de verwachte duur van de storing.

Liander heeft ook contact opgenomen met de gemeente Leeuwarden en de hulpdiensten om hen op de hoogte te stellen van de stroomstoring. Dit is belangrijk omdat een stroomstoring kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals verkeersongevallen en brand.

Na de stroomstoring heeft Liander een evaluatie uitgevoerd om te kijken hoe de storing is verlopen en hoe de communicatie met de klanten is verlopen. Op basis van deze evaluatie zal Liander maatregelen nemen om de stroomvoorziening in de toekomst te verbeteren en de communicatie met klanten te verbeteren.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben voor huishoudens en bedrijven. Het is daarom belangrijk om snel te weten te komen of er een stroomstoring is en wat de oorzaak is. Door het raadplegen van het lokale nieuws, sociale media of je energieleverancier kun je snel informatie vinden over een stroomstoring. Liander heeft snel gereageerd op de stroomstoring in Leeuwarden en heeft maatregelen genomen om de stroomvoorziening in de toekomst te verbeteren.

Plaats een reactie